Καταχωρίστε την επιχείριση σας στο Google My Business

10 Φεβρουαρίου 2024

Καταχώρηση Επιχείρισης και Ξενοδοχείου στο Google My Business

Χάρις στο διαδίκτυο, το να βρει κάποιος μια υπηρεσία ή επιχείρηση στις μέρες μας είναι πιο εύκολο από ποτέ. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, μεγάλες ή μικρές, διασφαλίζουν την παρουσία τους online και κάνουν ό,τι μπορούν για να βρεθούν στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων στο Google.

Σύμφωνα με το Google μάλιστα, μία στις πέντε αναζητήσεις σχετίζεται με μία τοποθεσία. Αν λοιπόν έχετε μία μικρή επιχείρηση και προσπαθείτε να προσεγγίσετε πελάτες που βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία σας και όχι ένα παγκόσμιο κοινό, τότε το Google Places αποτελούν must για την επιχείρησή σας.

Καταχώρηση Επιχείρισης Ξενοδοχείου Google My Business

Γιατί να καταχωρίσετε την επιχείρησή σας στο Google My Business

Μπορείτε να σκεφτείτε την υπηρεσία σαν ένα τοπικό χρυσό οδηγό του διαδικτύου. Όπως θα κάνατε μια καταχώριση σε έναν κατάλογο, έτσι θα πρέπει να βρίσκεστε και στο Google My Business, ειδικά αν η επιχείρησή σας απευθύνεται σε ένα τοπικό κοινό.

Με τις διαφορές ότι το Google My Business είναι καταρχήν δωρεάν και σκοπός του είναι να μπορέσετε να παρέχετε, να διαχειρίζεστε και να ανανεώνετε ανά πάσα στιγμή και πολύ εύκολα τις πληροφορίες της επιχείρησής σας σε Google Search, Maps και Google+.

Πρόκειται για μία υπηρεσία σας επιτρέπει προβληθείτε σε πολλούς ενδεχόμενους πελάτες, που έχουν πολλές πιθανότητες να ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες σας.

Συγκεκριμένα, το Google My Business αποτελεί μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να καταχωρίσετε την επιχείρησή σας:

  • στο Google Maps, έτσι ώστε πελάτες και ενδιαφερόμενοι να μπορούν να σας εντοπίσουν εύκολα στο χάρτη
  • στο Google Places στα αποτελέσματα του Google, εμφανίζοντας πληροφορίες όπως η διεύθυνση και το τηλέφωνο, ακόμα κι αν δεν έχετε ιστοσελίδα.
  • στο Google + μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να βαθμολογήσουν επίσης την επιχείρησή σας.
Καταχώρηση Επιχείρισης Ξενοδοχείου Google My Business

Τα πλεονεκτήματα του Google My Business

  • Είναι δωρεάν
  • Λειτουργεί σαν μία μίνι ιστοσελίδα, παρέχοντας στους χρήστες του διαδικτύου που κάνουν αναζητήσεις στο Google, πληροφορίες όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, ωράριο, φωτογραφίες, site και χάρτης της επιχείρησής σας ακόμα κι αν δεν έχετε ιστοσελίδα.
  • Όλες οι πληροφορίες είναι clickable, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν με ένα κλικ να μπουν στην ιστοσελίδα σας ή να σας καλέσουν, αν χρησιμοποιούν τα κινητά τους.
  • Οι πληροφορίες είναι mobile friendly, δηλαδή δείχνουν καλά από όποια συσκευή κι αν συνδεθεί ο χρήστης.
  • Μπορείτε να ενημερώνετε άμεσα πληροφορίες που αλλάζουν.
  • Μπορείτε να δείτε στατιστικά για τα άτομα που σας αναζητούν και κάνουν κλικ στην ιστοσελίδα σας ή στο τηλέφωνό σας κ.α.
  • Φέρνει επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας.
  • Το Google My Business σας βοηθά να δημιουργήσετε το δικό σας πιστό κοινό μέσα από την κοινωνική δικτύωση του Google+. Οι πελάτες σας μπορούν να δείξουν την εκτίμησή τους με αξιολογήσεις και κριτικές καθώς και να αναδημοσιεύσουν τις αναρτήσεις σας στο Google+.
  • Μέσα από το Google maps, δίνετε τη δυνατότητα στους χρήστες να βρουν εύκολα το φυσικό σας κατάστημα, παρέχοντάς τους οδηγίες στο χάρτη για μετάβαση με αυτοκίνητο ή με τα πόδια.
  • Μέσα από το Google Maps επίσης παρέχονται επίσης στους χρήστες πληροφορίες όπως το ωράριο λειτουργίας, το site και το τηλέφωνό σας.
  • Μπορείτε να δείτε το Google My Business και σαν ένα εργαλείο για SEO τοποθεσίας. Οι δυνατότητες που παρέχονται επιτρέπουν σε όσους έχουν μία επιχείρηση να καταχωρίσουν πολλές και σημαντικές πληροφορίες της εταιρείας τους στο Google, όπως η ονομασία, η διεύθυνση, το τηλέφωνο, το site, φωτογραφίες, ωράριο και κριτικές. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζητήσεων.
  • Τέλος, το Google My Business σας επιτρέπει να εμφανιστείτε στα τοπικά αποτελέσματα αναζητήσεων. Όταν κάποιος κάνει μία αναζήτηση από το κινητό για κινέζικα εστιατόρια, το Google λαμβάνει υπόψιν την τοποθεσία του και του βγάζει αποτελέσματα για εστιατόρια που βρίσκονται κοντά του.
    Αυτό σημαίνει ότι θα εμφανιστείτε σε ένα πολύ στοχευμένο κοινό και ότι έχετε πολύ μικρότερο ανταγωνισμό από ό,τι στα γενικά, παγκόσμια αποτελέσματα και άρα πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να έχετε μία καλή κατάταξη στα αποτελέσματα.

Μιλώντας μαζί μας μπορούμε να καταχωρίσουμε την επιχείριση σας και να επωφεληθείτε από την παρουσία σας στο Google My Business, καλέστε στο 2810 335608 ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Ας Δουλέψουμε Μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε