Πώς να γράψετε SEO Optimized Άρθρα για το ξενοδοχείο σας

02 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να γράψετε SEO Optimized Άρθρα για το ξενοδοχείο σας

Η δημιουργία ενός άρθρου απαιτεί πολλά περισσότερα από αυξημένες συγγραφικές δεξιότητες. Εάν θέλετε να δείτε την επιχείρησή σας να αναπτύσσεται, είτε είστε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, βίλας ή οποιουδήποτε άλλου τύπου καταλύματος, τότε θα πρέπει να πάτε το θέμα των άρθρων για το ξενοδοχείο σας ένα βήμα παραπέρα και να δημιουργήσετε ειδικό περιεχόμενο που θα στοχεύει αποτελεσματικά τις ιδιαίτερες αγορές που θέλετε να προσεγγίσετε.

Εκτός, όμως, από έξυπνο, στοχευμένο και πρωτότυπο περιεχόμενο, και προκειμένου το άρθρο σας να είναι ουσιαστικά επιτυχημένο, θα πρέπει πρώτα να ακολουθεί τις κύριες τεχνικές του τόσο δημοφιλούς πια SEO.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το SEO (Search Engine Optimization) είναι η ιδιαίτερα γνωστή εδώ και πολλά χρόνια online στρατηγική, η οποία χρησιμοποιείται από προγραμματιστές, διαχειριστές website και, πλέον, από ανθρώπους που εξειδικεύονται στη δημιουργία περιεχομένου. Το SEO σάς επιτρέπει να στοχεύσετε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Yahoo.

Το ποιοτικό SEO βοηθάει το περιεχόμενό σας να κατατάσσεται γρηγορότερα και υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης, παρέχοντας έναν άμεσο τρόπο προσέγγισης των πιθανών αγοραστών του προϊόντος σας. Είναι, όμως, όντως τόσο εύκολο όσο ακούγεται; Ποιο είναι ακριβώς το νόημα του SEO και ποιες είναι οι καλύτερες τεχνικές που θα σας φέρουν τα απαιτούμενα αποτελέσματα σε έναν διαρκώς αυξανόμενο online SEO κόσμο;

Η σημασία του third-party περιεχομένου

Πριν περάσουμε στις συμβουλές μας για το βέλτιστο SEO άρθρο σε ένα third-party media, είναι απαραίτητο να διασαφηνιστούν οι λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνετε αυτό τον τύπο περιεχομένου στη συνολική στρατηγική σας και να αναπτύσσετε άρθρα τα οποία στέλνουν επισκέψεις στη δική σας ιστοσελίδα.

Το Google έχει δημιουργήσει συγκεκριμένα εργαλεία που σας επιτρέπουν να εντοπίσετε δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά βάσει των ενδιαφερόντων του κοινού σας, όπως το Keyword Planner και το Google Trends, ωστόσο, είναι αυτά τα εργαλεία αρκετά για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα για το website σας;

Το on-site SEO δεν είναι αρκετό

Μια SEO-optimized ιστοσελίδα μπορεί να σας φτάσει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Προκειμένου να εξασφαλίσετε μια σταθερά υψηλότερη κατάταξη στο Google, θα χρειαστεί να κάνετε κάποια επιπλέον βήματα. Ειδικά αν είστε ένα νέο ξενοδοχείο, θα αντιληφθείτε αμέσως τη δυσκολία της υψηλής κατάταξης στο Google.

Προκειμένου να εμφανίζεστε στην πρώτη (ή τη δεύτερη) σελίδα των αποτελεσμάτων, το website σας θα πρέπει να έχει υψηλή βαθμολογία στο MozRank (ένα πρότυπο εργαλείο της αγοράς που υπολογίζει την ποιότητα των άλλων websites που συνδέονται με το δικό σας), κάτι το οποίο είναι αρκετά δύσκολο στην πράξη ειδικά αν είστε νέοι στο SEO.

Συνεπώς, τα λεγόμενα backlinks στο άρθρο σας θα πρέπει να γίνουν οι καλύτεροί σας φίλοι. Τα backlinks είναι οι πολύτιμοι σύνδεσμοι που βρίσκονται σε άλλα websites και blogs, και οδηγούν τον αναγνώστη στο δικό σας. Όπως σωστά έχετε ήδη καταλάβει, τα backlinks είναι πολύ σημαντικά για το SEO. Είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης να αποφασίσουν κατά πόσο το περιεχόμενό σας είναι υψηλής ποιότητας και αν αξίζει να το αναδείξουν.

SEO Optimized Άρθρα για Ξενοδοχεία

Backlinks: Πώς να τα χρησιμοποιήσετε σωστά

Η σημασία ενός backlink καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Οι πιο σημαντικοί είναι οι εξής:

  • Το πόσο σχετική με το δικό σας κατάλυμα είναι η πηγή που περιλαμβάνει το backlink που οδηγεί στο website σας
  • Η κατάταξη του website που περιλαμβάνει το backlink, στις μηχανές αναζήτησης

Οι παραπάνω παράγοντες εξηγούν γιατί πρέπει πρώτα να κάνετε μια αναλυτική έρευνα μεταξύ των websites και των blogs που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας προσφέρουν πολύτιμα backlinks, προτού αποφασίσετε πού τελικά θα επενδύσετε για τη δημοσίευση του third-party περιεχομένου.

Εφόσον, λοιπόν, έχετε βρει τα ιδανικά websites για εσάς, είναι καιρός να ξεκινήσετε δουλειά.

Αποφασίστε εκ των προτέρων τον τόνο του άρθρου

Κάθε site έχει τη δική του φωνή και στυλ γραφής, βασιζόμενο στο κοινό του αλλά και τους στόχους που έχει θέσει. Πριν γράψετε το άρθρο σας, θα πρέπει να κάνετε διεξοδική έρευνα στο website που έχετε επιλέξει για να παρουσιάσετε το περιεχόμενό σας. Διαβάστε κάποια άρθρα, προσπαθήστε να κατανοήσετε τους στόχους και το κοινό του site, αλλά και να προσδιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να τα προσεγγίσει.

Καταγράψτε όλα τα παραπάνω και στη συνέχεια αποφασίστε πώς θέλετε να προωθήσετε το ξενοδοχείο σας μέσω του συγκεκριμένου καναλιού. Λάβετε υπόψη ότι τις περισσότερες φορές δεν πρέπει να γράψετε ένα περιγραφικό άρθρο σχετικά με το ξενοδοχείο σας.

Συνήθως, ένα ενημερωτικό/διασκεδαστικό/εκπαιδευτικό άρθρο (ανάλογα με τη φωνή, το στυλ και το κοινό του εκάστοτε site), με μια μικρή μόνο αναφορά στην επιχείρησή σας, μπορεί να γίνει πολύ πιο επιτυχημένο και συναρπαστικό. Εξάλλου, αυτό που είναι σημαντικό, είναι να δημιουργήσετε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο που θα συνδέεται με backlinks στο δικό σας site.

Οι πωλήσεις έρχονται δεύτερες

Υπάρχει μια γενική παρανόηση σχετικά με τον στόχο των άρθρων SEO. Τα άρθρα σε third-party media δεν θα πρέπει να αποσκοπούν στην άμεση αύξηση των πωλήσεών σας, αλλά στην ενίσχυση της συνολικής παρουσίας σας στο διαδίκτυο και στη βελτίωση της κατάταξής σας στο Google.

Και γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα ενημερωτικό άρθρο και όχι μια συνηθισμένη επιχειρηματική παρουσίαση. Και ασφαλώς, μην ξεχνάτε ότι ένα επιτυχημένο άρθρο σε ένα third-party media μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις σας με έμμεσους και όχι μετρήσιμους τρόπους.

Τα περισσότερα third-party blogs και media, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσουν περισσότερο τους authors και τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται, προωθούν τα άρθρα τους στα δικά τους social media, κυρίως μέσω των πλέον γνωστών μεθόδων πληρωμένης διαφήμισης. Στόχος τους είναι να αυξήσουν τις πιθανότητες να λάβετε περισσότερες επισκέψεις στο website σας και, κατ’ επέκταση, περισσότερες πωλήσεις του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

Διατηρήστε το περιεχόμενο ενημερωμένο και στοχευμένο

Το συγκεκριμένο tip έχει να κάνει περισσότερο με το περιεχόμενο του άρθρου παρά με το SEO. Όπως ήδη έχουμε αναλύσει πιο πάνω, τα άρθρα του blog σας πρέπει να είναι περισσότερο ενημερωτικά και λιγότερο προωθητικά. Ακόμα και μια μικρή αναφορά στο ξενοδοχείο σας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο website σας, ειδικά εφόσον αυτή γίνεται μέσα σε ένα πλαίσιο σχετικής και ενδιαφέρουσας θεματολογίας.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι άνθρωποι θα αξιολογήσουν το περιεχόμενό σας καλύτερα αν έχει κάτι να τους προσφέρει, όπως για παράδειγμα κάποια πληροφορία που δεν θα γνώριζαν αλλιώς. Είναι τόσο απλό!

Έτσι, αντί να γράψετε ένα άρθρο σχετικά με τα δωμάτια και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου σας, επικεντρωθείτε στον προορισμό σας και δημιουργήστε έναν οδηγό με μέρη γύρω από το ξενοδοχείο σας που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί, να δειπνήσει ή να διασκεδάσει.

Σίγουρα θα ανταμειφθείτε περισσότερο! Φυσικά, εκτός από την αναφορά στο ξενοδοχείο σας και το απαραίτητο και πολύτιμο backlink στο website σας, είναι πάντα καλή ιδέα να συμπεριλάβετε οδηγίες μετακίνησης από το ξενοδοχείο σας προς οποιοδήποτε μέρος ή επιχείρηση αναφέρετε στο άρθρο σας (ένας σύνδεσμος προς τα Google Maps είναι αρκετός).

3 πολύτιμες και διαχρονικές συμβουλές!

Εάν έχετε κατά νου τις παραπάνω τρεις συμβουλές, είναι σίγουρο ότι τα SEO άρθρα που θα δημιουργήσετε για το ξενοδοχείο σας σε third-party media θα αποδώσουν εξαιρετικά, προσελκύοντας ποιοτικές επισκέψεις και εν δυνάμει ποιοτικούς πελάτες.

Ακόμη και αν δεν συνεργάζεστε ακόμα με online blogs ή media, ίσως αυτή να είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε να εξερευνάτε τις ιδιαίτερα δυναμικές και ενδιαφέρουσες αυτές δυνατότητες που σας παρέχει πλέον το διαδίκτυο.

Tags: SEO, SEO Optimized Άρθρα, Ξενοδοχειακό Μάρκετινγκ, Hotel Digital Marketing,

Ας Δουλέψουμε Μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε