Πώς να αυξήσετε το SEO Traffic (Μέρος 2)

22 Ιανουαρίου 2024

SEO, Προώθηση Ιστοσελίδων

Αποκαταστήστε τα broken links

Όταν ένας χρήστης επισκέπτεται ένα URL, το οποίο δεν μπορεί να βρεθεί σε κάποιον server, ο browser δείχνει error code 404 (file not found). Κάτι τέτοιο όχι μόνο δημιουργεί μία αρνητική εμπειρία στον χρήστη αλλά διακόπτει και τη ροή της αναζήτησης.

Αν μία μηχανή αναζήτησης εντοπίζει υπερβολικά πολλά 404 errors, το θεωρεί ως ένδειξη ότι το site σας δεν συντηρείται.Τα περισσότερα 404 errors εμφανίζονται λόγω των broken links.

Broken link είναι ένα link που έχετε προσθέσει στη σελίδα σας, το οποίο οδηγεί σε ένα landing page που δεν ισχύει πια. Αυτό συνήθως συμβαίνει, όταν ένα URL έχει αλλάξει ή έχει γραφτεί με λάθος τρόπο. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε συχνά για τυχόν broken links στο website σας (ειδικά ύστερα από ένα νέο λανσάρισμα ή έπειτα από μικρές URL αλλαγές).

Tips για να διορθώσετε τα 404 errors

  • Ελέγξτε στο site σας, αν υπάρχουν 404 errors.
  • Αντικαταστήστε τα ελαττωματικά URLs με τα σωστά χρησιμοποιώντας 301 redirects.
  • Ζητήστε από άλλους webmasters να σας διορθώσουν, όποιο ελαττωματικό link οδηγεί στο site σας.
  • Ελέγξτε τα links στο navigation menu του site σας.

Ελέγξτε τα redirects

Σε γενικές γραμμές, είναι καλό να μην χρησιμοποιούμε πολλά redirects. Ωστόσο, μερικές φορές μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση που μεταφερθείτε από ένα παλιό website σε ένα νέο και θέλετε να κατευθύνετε τους χρήστες στην καινούρια σας σελίδα. Χρησιμοποιήστε 301 redirect για να αντικαταστήσετε το παλιό URL με το καινούριο.

Τa 302 redirects χρησιμοποιούνται για περιορισμένο χρονικό διάστημα και διασφαλίζουν ότι η Google κρατά τα παλιά URLs στo ευρετήριό της, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα παλιά URLs.

Tips για redirects

  • Ελέγξτε τα redirects που βρίσκονται στο site σας.
  • Ελέγξτε αν τα 302 redirects σας είναι χρήσιμα ή αν θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε με 301 redirects.

Tags: Αποκατάσταση Broken Links Ιστοσελίδας, Έλεγχος Redirect Ιστοσελίδας, 404 Error Ιστοσελίδας,

Ας Δουλέψουμε Μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε