7 συμβουλές Social Media Marketing για την προώθηση του ξενοδοχείου σας

03 Φεβρουαρίου 2024

7 συμβουλές Social Media Marketing για την προώθηση του ξενοδοχείου σας

Η άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media) όπως το Facebook, το Twitter, το LinkedIn και το Instagram σημαίνει ότι το Social Media Marketing είναι πλέον πιο σημαντικό από ποτέ και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για όσους ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε προσεκτικά το μάρκετινγκ κοινωνικής δικτύωσης και τα οφέλη του καθώς και επτά συμβουλές marketing για τα Social Media που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσοι δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό κλάδο για να προωθήσουν την επιχείρησή τους.

Hotel Social Media Marketing

Τι είναι το Social Media Marketing;

Το μάρκετινγκ κοινωνικής δικτύωσης είναι η διαδικασία που κερδίζει την προσοχή και την προβολή για μια επιχείρηση ή brand μέσω της χρήσης των Social Media.

Αυτή η διαφημιστική δραστηριότητα μπορεί να έχει πολλές μορφές, όπως την ανάρτηση περιεχομένου, φωτογραφιών, βίντεο ή τη σύνδεση με εξωτερικούς ιστότοπους, καθώς και διαφημίσεις που προβάλλονται μέσω των Social Media.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό κλάδο, διότι οι πλατφόρμες όπως το Facebook είναι ένας τέλειος τρόπος για να συνεργαστείτε με υπάρχοντες και νέους πελάτες.
Επίσης, οι περισσότερες πλατφόρμες Social Media έχουν ενσωματωμένα εργαλεία στατιστικών στοιχείων, επιτρέποντας στη διοίκηση του ξενοδοχείου να μπορεί να τα παρακολουθεί.

Επιπλέον, τα Social Media περιλαμβάνουν συχνά πολύτιμα στοιχεία για την προώθηση των ξενοδοχείων, όπως οι κριτικές πελατών και προσκλήσεις χρηστών σε εκδηλώσεις.

Στρατηγική, Social Media για Ξενοδοχεία

7 συμβουλές Social Media Marketing για ξενοδοχεία

Παρακάτω, έχουμε συντάξει μερικές συμβουλές Social Media Marketing, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σχετικές με όσους εργάζονται στον ξενοδοχειακό κλάδο και μπορούν να βοηθήσουν για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής, ολοκληρωμένης στρατηγικής.

1. Περιγράψτε τη Στρατηγική σας στα Social Media

Το πρώτο βήμα κάθε επιτυχημένης εκστρατείας μάρκετινγκ στα Social Media είναι η καθιέρωση μιας βασικής στρατηγικής. Εδώ πρέπει να σκεφτείτε το κοινό σας και αυτό που πραγματικά σας ενδιαφέρει.

Επιπλέον, πρέπει να αποφασίσετε ποιες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων θα χρησιμοποιήσετε και να είστε σαφείς σχετικά με το τι θα χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα σε κάθε πλατφόρμα.

Μπορεί επίσης και είναι λογικό να εντοπίζετε τους πιθανούς στόχους με την βοήθεια των δημογραφικών στοιχείων του κοινού που θέλετε να προσεγγίσετε, καθώς και των κοινωνικών μέσων που θα επηρεάσουν αυτό που θα θέλατε να κερδίσετε.

2. Ορίστε συγκεκριμένους, μετρήσιμους στόχους

Μόλις περιγράψετε μια βασική στρατηγική, μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές μάρκετινγκ κοινωνικής δικτύωσης είναι να ορίσετε μερικούς πιο συγκεκριμένους στόχους.

Κάνοντας το αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη στρατηγική γνωρίζουν τι προσπαθείτε να επιτύχετε και ότι θα σας βοηθήσουν στους στόχους που έχετε ορίσει.

Βασικά, αυτοί οι στόχοι πρέπει να είναι μετρήσιμοι και ρεαλιστικά εφικτοί.

Μην ορίσετε γενικούς στόχους όπως την αύξηση του αριθμού των followers στα Social Media. Αντί αυτού, ορίστε συγκεκριμένους στόχους, όπως την αύξηση κρατήσεων που έρχονται μέσω των κοινωνικών μέσων κατά 20 τοις εκατό και να μετράτε συνεχώς τις επιδόσεις.

3. Βελτιστοποιήστε τις σελίδες κοινωνικών μέσων του ξενοδοχείου σας

Με βάση τη στρατηγική και ορισμένους πιο συγκεκριμένους στόχους, είναι καιρός να βελτιστοποιήσετε τις σελίδες στα Social Media του ξενοδοχείου σας. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί, ότι οι πληροφορίες τοποθεσίας είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες και ότι το περιεχόμενο είναι οργανωμένο με λογικό τρόπο.

Εκτός από αυτά τα βασικά βήματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα υψηλής ποιότητας για το λογότυπο της εταιρείας ως εικόνα προφίλ, να ανεβάσετε πολλές φωτογραφίες του ξενοδοχείου σας και να συμπεριλάβετε μια σύνδεση με τον κεντρικό ιστότοπο του ξενοδοχείου στις σελίδες των κοινωνικών μέσων.

4. Να είστε όσο το δυνατόν πιο συνεπής

Είναι σημαντικό για όσους ασχολούνται με τον ξενοδοχειακό κλάδο, να υιοθετηθεί μια συνεπής προσέγγιση για την ανάρτηση περιεχομένου, αντί να περνάνε εβδομάδες χωρίς δημοσιεύσεις και στη συνέχεια μέσα σε μια μέρα να γίνονται αρκετές.

Σχεδιάστε ένα βασικό πρόγραμμα για την ανάρτηση νέου περιεχομένου και προσπαθήστε να το ακολουθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όταν το κοινό σας γνωρίζει πότε δημοσιεύεται νέο περιεχόμενο, οι χρήστες που ενδιαφέρονται για αυτό είναι πιο πιθανό να επισκεφθούν το προφίλ σας στο Facebook, στο Twitter ή στο LinkedIn και να το αναζητήσουν ενεργά, να συμμετάσχουν μαζί του και να το μοιραστούν με τους οπαδούς τους.

Ξενοδοχειακό Μάρκετινγκ Κοινωνικής Δικτύωσης

5. Επωφεληθείτε από την πληρωμένη διαφήμιση

Πολλοί marketers απευθύνονται στα Social Media επειδή μπορούν να παράγουν αποτελέσματα χωρίς τις δαπάνες που χρειάζεται η παραδοσιακή διαφήμιση.

Παρ 'όλα αυτά, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook προσφέρουν επίσης εξαιρετικές επιλογές διαφήμισης, και αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να εξερευνήσετε αυτές τις επιλογές.

Τα οφέλη από την πληρωμένη διαφήμιση στα Social Media περιλαμβάνουν ενσωματωμένες δυνατότητες επαναπροσδιορισμού, τη δυνατότητα προβολής σε πολύ συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία και την τεράστια δυνητική πρόσβαση, λόγω του αριθμού των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

6. Εμπιστευθείτε το κοινό σας

Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές μάρκετινγκ κοινωνικής δικτύωσης περιστρέφεται γύρω από την πραγματική συμμετοχή με το κοινό σας στα κοινωνικά μέσα.

Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνετε χρόνο για να απαντήσετε στις ερωτήσεις σας, συζητώντας με όσους αφήνουν σχόλια για το περιεχόμενο που μοιράζεστε και γενικά να αλληλεπιδράσετε.

Χρησιμοποιήστε τα hashtag για να διατηρήσετε συγκεκριμένα θέματα σε ένα μέρος, ώστε να μπορείτε να τα παρακολουθείτε πιο εύκολα. Αυτό έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα να κάνει το περιεχόμενο πιο εύκολο να αναζητηθεί και από το κοινό σας.

7. Αποφύγετε τις πολλές δημοσιεύσεις

Ενώ μπορείτε να κάνετε συχνές δημοσιεύσεις στο Twitter, για να μεγιστοποιήσετε την προβολή σας, οι άνθρωποι τείνουν να είναι λιγότερο επιεικής όταν μια επιχειρηματική σελίδα του Facebook δημοσιεύει περιεχόμενο συνεχώς.

Μελέτες υποδεικνύουν ότι ο βέλτιστος αριθμός δημοσιεύσεων σε μια επιχειρηματική σελίδα του Facebook είναι περίπου επτά φόρες κάθε εβδομάδα και όχι περισσότερες από δύο φόρες την ημέρα.

Μπορείτε ακόμα να απαντήσετε στα σχόλια και τις ερωτήσεις του κοινού σας, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την ανάρτηση νέου περιεχομένου και την αποφυγή του spamming.

Το μάρκετινγκ κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύεται ως μια όλο και πιο σημαντική στρατηγική διαφήμισης και έχει ιδιαίτερα οφέλη για όσους δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ακολουθώντας τις παραπάνω επτά συμβουλές μάρκετινγκ κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να διασφαλίσετε μια ολοκληρωμένη στρατηγική και το πιο πιθανό είναι να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.

Tags: Hotel Social Media Marketing, Hotel Social Media Strategy, Στρατηγική Social Media,

Ας Δουλέψουμε Μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε