Καμπάνιες & Βελτιστοποίηση ‎Google Ads

12 Φεβρουαρίου 2024

Google Ads Ηράκλειο Κρήτης

Το Google παραμένει η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο και οι υπηρεσίες διαφήμισης του σας τοποθετούν άμεσα στην κορυφή των αναζητήσεων του για τις δικές σας λέξεις-κλειδιά, επιτρέποντάς σας να στοχεύσετε σε ένα τεράστιο κοινό. 

Αυτό σημαίνει ότι το Google Ads παραμένει η πιο αποτελεσματική πλατφόρμα διαφήμισης για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να αναπτυχθεί στο διαδίκτυο.

Γνωρίζοντας τον σωστό τρόπο, μπορούμε να σας οδηγήσουμε στην επίτευξη του στόχους σας και την απόδοση της επένδυσής σας.

Χρησιμοποιήσετε τις εξειδικευμένες δεξιότητές μας για να μεγιστοποιήσετε την προσέγγισή σας σε όλα τα κανάλια του Google Ads.

Οι διαφημίσεις Google Ads για τις επιχειρήσεις χρειάζονται μια διαρκή βελτιστοποίηση και απαιτούν συγκεκριμένη στρατηγική.

Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται αναμφισβήτητα η βοήθεια επαγγελματιών και εκεί μπορούμε να σας βοηθήσουμε βελτιστοποιώντας τις διαφημίσεις σας ώστε να αποκτήσετε μέγιστη έκθεση με το ελάχιστο κόστος.

Google Ads: Προσελκύσετε άμεσα νέους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας και αυξήστε τις μετατροπές.

Το Google Ads ή Adwords είναι μια πλατφόρμα στοχευμένων διαφημίσεων της Google, που σας επιτρέπει να εμφανιστείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης για τις λέξεις – κλειδιά που εσείς επιθυμείτε. Προβολή της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο και αύξηση της επισκεψιμότητας άμεσα και οικονομικά.

Google Ads: Πετυχαίνουμε στοχευμένο traffic στην ιστοσελίδα σας που αποδίδει.

Το θέμα δεν είναι να έχετε αύξηση της επισκεψιμότητας μέσω του Google Ads, αλλά η κίνηση αυτή να έχει αποτέλεσμα και να φέρνει κέρδη για εσάς. Οι χρήστες που θα κάνουν κλικ στη διαφήμιση σας, θα βρίσκουν στην ιστοσελίδα σας αυτό ακριβώς που αναζητούν.

Google Ads: Βρεθείτε κατευθείαν στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google.

Στο Google Ads πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ πάνω στην διαφήμιση σας και όχι για την συχνότητα εμφάνισης αυτής. Το κόστος των διαφημίσεων ads είναι προσιτό ακόμα και για μια μικρή επιχείρηση ενώ τα αποτελέσματα ορατά και άμεσα.

Καμπάνιες Google Ads Ηράκλειο Κρήτης

Search vs Display Ads: Ποια είναι η διαφορά;

Πριν μπούμε στα βαθιά με τις μετρήσεις, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς μετράμε στο Google Ads. Οι πιο συνήθεις τύποι διαφημίσεων που μπορείτε να ελέγξετε μέσω του Google Ads είναι οι Search και Display Ads. Αν και οι δύο συμπεριλαμβάνονται στο Ads, έχουν τελείως διαφορετική χρησιμότητα και λειτουργία.

Οι Search Ads είναι αυτές που εμφανίζονται, όταν ένας πιθανός πελάτης αναζητά ένα προϊόν σας ή μια σχετική υπηρεσία στο Google. Σίγουρα θα τις έχετε συναντήσει στην κορυφή των αποτελεσμάτων μιας μηχανής αναζήτησης.

Οι Display Ads εμφανίζονται σε ένα website, όταν κάνετε browsing. Τυπικά, βρίσκονται είτε στην κορυφή είτε στο πλάι της σελίδας και συνήθως τραβούν την προσοχή συνοδευόμενες από μία εικόνα.

Τα εργαλεία του Google Ads

Αφού ξεκαθαρίσαμε τους βασικούς τύπους μιας Adwords διαφήμισης, μπορούμε να παρουσιάσουμε αναλυτικά τα εργαλεία του Google Ads επισημαίνοντας τη χρησιμότητά τους.

Clickthrough Rate (CTR)

Μέσα από το Clickthrough Rate (CTR) μπορείτε να ελέγξετε πόσοι από αυτούς που είδαν τη διαφήμισή σας έκαναν κλικ πάνω σε αυτήν. Το CTR σας επιτρέπει να αξιολογήσετε την απόδοση των γραφικών, του στησίματος και των keywords μιας διαφήμισης που έχετε δημιουργήσει. Ο μέσος όρος του CTR των επιχειρήσεων για μία Search Ad είναι 1.91% και 0.35% για μία Display Ad.

Να θυμάστε πως όσο σχετικότερα είναι τα keywords με την επιχείρησή σας τόσο πιο πιθανόν είναι οι χρήστες να κλικάρουν τη διαφήμισή σας και τελικά να σας αναζητήσουν. Το 54% των ενδιαφερόμενων δηλώνουν πως προτιμούν τις σχετικές διαφημίσεις σε σχέση με αυτές που έχουν άσχετο περιεχόμενο.

Cost-per-Click (CPC)

Το CPC είναι το κόστος ανά κλικ που πραγματοποιείται στις διαφημίσεις σας. Το μέγιστο CPC είναι το μέγιστο ποσό με το οποίο θα χρεώνεστε τυπικά για ένα κλικ, ωστόσο συχνά θα χρεώνεστε λιγότερο και ορισμένες φορές αρκετά λιγότερο.

Το τελικό ποσό με το οποίο χρεώνεστε για ένα κλικ λέγεται πραγματικό CPC. Ο μέσος όρος του CPC των επιχειρήσεων για μία Search Ad είναι 2.08€ και 0.52€ για μία Display Ad.

Extra tip: Μην επικεντρώνεστε τόσο στο μικρότερο και στο μεγαλύτερο CPC. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι το conversion rate των διαφημίσεών σας. Αν μια διαφήμιση δεν αποδίδει τόσο όσο θα θέλατε, διακόψτε την προώθησή της.

Conversion Rate (CVR)

Το Conversion rate μετρά το ποσοστό των επιθυμητών ενεργειών, τις οποίες εκτελεί ένας επισκέπτης πάνω στη σελίδα σας. Για παράδειγμα, σε ένα online κατάστημα conversion είναι η ολοκλήρωση της αγοράς. Αν παρατηρείτε μεγάλο traffic από τις διαφημίσεις, αλλά χαμηλό conversion rate, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε το content ή την προώθηση της διαφήμισή σας.

Τυπικά, ο μέσος όρος του CRV των επιχειρήσεων για μία Search Ad είναι 2.70% και 0.89% για μία Display Ad.

Extra tip: Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε το CVR, προσπαθήστε να διαχειριστείτε τα αρνητικά keywords. Τα αρνητικά keywords μπορούν να σας φανούν χρήσιμα, ώστε οι διαφημίσεις σας να μην εμφανίζονται σε κάποιον που αναζητά μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση. Για παράδειγμα, αν δεν θέλετε να προσελκύσετε άτομα που αναζητούν «δωρεάν εργαλεία και πηγές», θα πρέπει να ορίσετε τη λέξη «δωρεάν» ως αρνητική.

Cost-per-Action (CPA)

Το Cost–per–Action (γνωστό και σαν Cost–per–acquisition) αναφέρεται στο ποσό που πληρώνετε κάθε φορά που συμβαίνει μία συγκεκριμένη ενέργεια όπως μια αγορά, μια εγγραφή ή μια υποβολή αίτησης. O μέσος όρος του CPA των επιχειρήσεων για μία Search Ad είναι 53.08€ και 54.49€ για μία Display Ad.

Extra tip: Θέλετε να ελαχιστοποιήσετε το CPA σας; Ξεκινήστε αξιοποιώντας το Quality Score. Υπολογίζεται ότι υπάρχει μεγάλη συσχέτιση μεταξύ των υψηλών Quality Scores και των χαμηλών CPAs και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας.

Το Google Ads είναι ένας πολύ σημαντικός οδηγός, καθώς προσφέρει εργαλεία που μπορούν να ελέγξουν κάθε λεπτομέρεια στην προώθηση μιας διαφήμισης. Στην Effectlab αξιοποιούμε τα Google Ads εργαλεία, με στόχο να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν αποδοτικότερες διαφημίσεις.

Google Ads Ηράκλειο Κρήτης

Τι σας παρέχουμε

  • Συμβουλές για τη σωστή στρατηγική ανάπτυξης καμπάνιας Google Ads
  • Δόμηση της καμπάνιας σας στα σωστά Ad Groups
  • Επιλογή των σωστών λέξεων κλειδιών
  • Επιλογή του σωστού budget και κόστους ανά κλικ
  • Κατεύθυνση της διαφήμισης στη σωστή σελίδα προορισμού
  • Σύνδεση της καμπάνιας σας με μέτρηση μετατροπών (conversion tracking)
  • Συνεχή παρακολούθηση και βελτίωση της καμπάνιας

Τι θα κερδίσετε

  • Μεγαλύτερη απόδοση της διαφήμισής σας
  • Χαμηλότερο κόστος πρόσκτησης πελάτη
  • Περισσότερες και πιο αποτελεσματικές ευκαιρίες προβολής
Google Ads Ηράκλειο Κρήτης

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Google Ads;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Google Ads (πρώην Ads). Μερικοί απο αυτούς είναι:

  1. Στοχευμένη διαφήμιση σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά που εσείς επιλέγετε.
  2. Το κόστος είναι σημαντικά μικρότερο απο την παραδοσιακή διαφήμιση, ενώ η απόδοση της διαφήμισης είναι εντυπωσιακή.
  3. Έχετε πλήρη στατιστικά στοιχεία και τον απόλυτο έλεγχο στις καμπάνιες σας, με την βοήθεια των εξαιρετικών εργαλείων του Google Ads.
  4. Πετυχαίνετε σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας άμεσα.
  5. Εσείς ορίζετε τον προϋπολογισμό και έχετε τον πλήρη έλεγχο πότε οι διαφημίσεις σας ξεκινούν και πότε σταματούν.
  6. Στοχεύετε σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχει περιορισμός.

Πως λειτουργεί το Google Ads;

To Google Ads λειτουργεί ως εξής:

  • Βρίσκετε τις λέξεις κλειδιά που περιγράφουν ακριβώς το αντικείμενο σας κατόπιν έρευνας και ανάλυσης με την χρήση του Keyword Planner.
  • Ορίζετε στο Google Ads της λέξεις ή φράσεις που βρήκατε στο πρώτο βήμα.
  • Ορίζετε το κόστος CPC (Cost Per Click) που επιθυμείτε να δαπανήσετε για κάθε κλικ που πραγματοποιείται στην διαφήμισή σας.
  • Δημιουργείτε τις διαφημίσεις σας με κείμενο και ενεργοποιείτε την καμπάνια.

Πού μπορούν να εμφανίζονται οι διαφημίσεις;

Όταν διαφημίζεστε με το Google Ads, οι διαφημίσεις σας μπορούν να εμφανίζονται σε διάφορα σημεία στον ιστό, ανάλογα με τον τρόπο στόχευσης των διαφημίσεων, τα άτομα στα οποία επιλέγετε να τις προβάλετε και τους τύπους διαφημίσεων που δημιουργείτε.

Τα σημεία εμφάνισης των διαφημίσεων Google Ads μπορούν αν εμφανιστούν στις παρακάτω τοποθεσίες:

  • Οι διαφημίσεις μπορούν να εμφανίζονται πάνω, κάτω ή στο πλάι από τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google Search. Μπορούν να εμφανίζονται δίπλα, πάνω ή κάτω από τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google Play, στις Αγορές Google καθώς και στο Google Maps.
  • Οι διαφημίσεις μπορεί να εμφανίζονται με τα αποτελέσματα αναζήτησης σε ιστότοπους συνεργατών αναζήτησης της Google.
  • Στο δίκτυο εμφάνισης της Google. Είναι ένα σύνολο ιστοσελίδων, στους οποίους εμφανίζονται διαφημίσεις. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται συγκεκριμένοι ιστότοποι Google, όπως το Google Finance, το Gmail, το Blogger και το YouTube. Το δίκτυο περιλαμβάνει, επίσης, ιστότοπους και εφαρμογές για κινητά.
  • Οι διαφημίσεις μπορούν να εμφανιστούν σε διαφορετικές συσκευές ( κινητά, tablet, Iphone)
  • Σε επιλεγμένες τοποθεσίες και γλώσσες

Μπορώ να ξεκινήσω το Google Ads μόνος μου;

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκινήσει μια καμπάνια στο Google Ads. Σίγουρα απαιτείται χρόνος για να καταλάβεις την φιλοσοφία της πλατφόρμας, πως λειτουργεί και τι μπορείς να κάνεις με τα εργαλεία που σου προσφέρει, αλλά θα καταφέρεις να στήσεις μια καμπάνια.

Όμως, μια επαγγελματική προσέγγιση, μπορεί να ωφελήσει πολύ περισσότερο την καμπάνια σου και να έχεις πολύ καλύτερη απόδοση με μικρότερο κόστος ανά κλικ. Ένα κακό στήσιμο της καμπάνιας, θα επιφέρει χαμένο χρόνο, κόπο και χρήματα.

Ζητήστε μας να σας ελέγξουμε τις διαφημίσεις σας ή να δημιουργήσουμε εμείς για εσάς μια αποδοτική και στοχευμένη καμπάνια που αποδίδει. Και όχι με λόγια αλλά με αποδείξεις.

Η Effectlab είναι πιστοποιημένος συνεργάτης από το Google για το Google Ads, μπορείτε να δείτε τις πιστοποιήσεις εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή τηλεφωνήστε στο 2810 335608.

Tags: Google Ads, Καμπάνιες ‎Google Ads, Βελτιστοποίηση ‎Google Ads,

Ας Δουλέψουμε Μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε