Marketing Περιεχομένου για Ξενοδοχεία

04 Φεβρουαρίου 2024

Marketing Περιεχομένου για Ξενοδοχεία

Το marketing περιεχομένου δημιουργεί στρατηγικά το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου σας που θα προσελκύσει την ιδανική αγορά που στοχεύετε.

Έτσι ο επισκέπτης μπορεί στη συνέχεια να σας γνωρίσει, να σας ευχαριστήσει και να σας εμπιστευτεί περισσότερο και τελικά να μετατραπεί σε πελάτη. Ουσιαστικά, επιδιώκετε να καθιερωθείτε στον χώρο σας, να διασκεδάσετε τους χρήστες σας και να τους εκπαιδεύσετε.

Εκτός από τη δημιουργία περιεχομένου, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο στέλνει τα κατάλληλα σήματα κατάταξης στο Google, διασφαλίζοντας ότι είναι πολύτιμα για τον επισκέπτη και ότι το περιεχόμενο είναι μοναδικό.

Το marketing περιεχομένου είναι παντού και κανείς δεν θέλει να διαβάσει το ίδιο άρθρο για εκατοστή φορά με διαφορετική φωνή λέγοντας το ίδιο πράγμα.

Όταν το περιεχόμενο είναι μεγάλο, συνδέεται με άλλες ιστοσελίδες. Αυτές οι συνδέσεις (Links) αποτελούν σημαντικό μέρος του τρόπου με τον οποίο το Google αξιολογεί την ιστοσελίδα σας για να την ταξινομήσει.

Με αυτό τον τρόπο οδηγείτε την κυκλοφορία, αλλά στέλνετε επίσης ένα θετικό μήνυμα στο Google ότι η ιστοσελίδα σας αξίζει υψηλότερη κατάταξη για τους όρους που στοχεύετε στο περιεχόμενό σας.

Marketing Περιεχομένου για Ξενοδοχεία

Ξενοδοχειακό Blog Περιεχομένου για ενίσχυση του SEO

Το on-site SEO του ξενοδοχείου σας εξαρτάται στο μεγαλύτερο βαθμό από το περιεχόμενο που έχετε αναρτήσει. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αναπτύξετε μια ειδική ενότητα Blog, στην οποία θα δημοσιεύετε ενδιαφέροντα άρθρα τόσο για το ξενοδοχείο σας, όσο και για τον προορισμό.

Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα χρησιμοποιήστε το Keyword Planner του Google, έτσι ώστε να ανακαλύψετε τα σημαντικότερα keywords που ψάχνει το κοινό για την περιοχή σας.

Ενότητα Concierge για υψηλής ποιότητας after sales

Τα ξενοδοχεία αποτελούν αναμφισβήτητα το δυνατότερο σημείο αναφοράς του ταξιδιώτη, αφού μέσα από αυτά οργανώνουν το ταξίδι τους και ενημερώνονται για τα things to do στον προορισμό. Είναι σημαντικό να υπάρχει ειδική ενότητα με τα σχετικά με το προφίλ του ξενοδοχείου σας things to do στον προορισμό σας, καθώς αυτά μπορούν να αποτελέσουν ακόμη και λόγο κράτησης.

Αυξήστε το revenue σας συνεργαζόμενοι με affiliate πλατφόρμες που παρέχουν Tours & Activities και σας δίνουν ποσοστό προμήθειας για κάθε πώληση tour.

Εκτός από το κοινό που κάνει έρευνα, τα websites των ξενοδοχείων τα επισκέπτονται και οι ταξιδιώτες που έχουν ήδη ολοκληρώσει την κράτησή τους, συνεπώς πρέπει να έχουμε προβλέψει περιεχόμενο και γι’ αυτούς.

Έμφαση στις εμπειρίες του ξενοδοχείου για αποδοτικό Upselling

Είναι σύνηθες στις διάφορες ενότητες του website να παρουσιάζονται απλά τα facilities των ξενοδοχείων, καθώς και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Ο ταξιδιώτης ενδιαφέρεται όμως περισσότερο για το τι θα ζήσει, με την περιγραφή των εμπειριών να αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στο περιεχόμενο των ξενοδοχειακών websites.

Δημιουργήστε ένα ειδικό Section ανά facility που θα επικεντρώνεται στην μοναδική εμπειρία που θα ζήσουν οι ταξιδιώτες, συνοδευόμενη πάντα με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

Tags: Marketing Περιεχομένου για Ξενοδοχεία, Content Marketing, Hotel Digital Marketing,

Ας Δουλέψουμε Μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε